Image Alt

Kuvo TV

Warhammer 40,000: Boltgun nam donosi old school žestoku pucačinu u 90’s stilu

Osjećate li se i vi ponekada da velika većina shootera današnjice naporna, često dosadnjikava i u često slučajeva sliče kao jaje jajetu (op.a. pozdrav COD i BF franšizama)? Nekada je dobro vratiti se osnovama i na sami početak žanra i reći idemo rokati kao da su rane devedesete! Ekipa iz Auroch Digitala i izdavačke kuće Focus Entertainment su to shvatili poprilično doslovno.

Uz sjajan nostalgični reveal trailer, Warhammer 40,000: Boltgun se čini radi sve što očekujemo od njega. Izgleda dovoljno kockasto s jedne strane, dok s druge strane se vide moderne grafičke điđe i baje i samim time izgleda dovoljno retro i dovoljno dobro da se cijeli paket čini jako primamljivo. Iako se kroz trailer stiče dojam da se radi o baš Doom stilu shootera, naš osobni dojam da se ovdje više radi o Quake-like shooteru.

Boltgun će nas baciti u čizme Space Marinea na opasnoj misiji koja se proteže diljem galaksije u ratu protiv Chaos Space Marinaca i demona Chaosa! Developeri tako obećavaju kako smo rekli retro vizualni izgled s modernim grafičkim featurima. Isto tako, gameplay po onom kratkom klipu iz trailera očigledno ima “mišolike” pokrete što je ipak iskorak od originalne retro “Doom” mehanike kretanja i tumaranja kroz old school shootere. Uz trailer, developeri su izbacili i set screenshoota.

Kao što vidite, sve nekako više podsjeća na kako smo rekli originalni Quake, Blood, odnosno mix Doom/Quake stilova. Neovisno o tome, Boltgun izgleda fantastično i jedva čekamo za više informacija. Jedino što znamo je da stiže nekada u 2023. godini.

Warhammer 40,000: Boltgun stiže na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch i naravno PC.