Image Alt

Kuvo TV

The Callisto Protocol izlazi početkom prosinca, konačno smo vidjeli i njegov gameplay trailer

Napokon, napokon pošten i bez previše okolišanja trailer. The Calisto Protocol koji od svoje inicijalne najave budi nadu da ćemo napokon dobiti Dead Space nastavak koji iščekujemo godinama. Iz prstiju originalnih developera Dead Space serijala i izbjeglih od Electronic Artsa koji sada pod imenom Striking Distance Studios nam stiže žestok i brutalan naslov u potpunosti inspiriran njihovim prijašnjim radovima na spomenoj franšizi.

U svojoj originalnoj najavi je bio smješten u PUBG universe (op.a. što nikome nije jasno bilo) te kasnije definitivno maknut iz istog te će predstavljati potpuno originalan IP, The Calisto protokol već je od svoje najave obećavao. Neki od nas u redakciji su bili skeptični (ja sam bio skeptičan) i u strahu da bismo mogli dobiti generički hororac s ne pretjerano inovativnim pristupom.

Kako je vrijeme odmicalo i informacije su postajale konkretnije, skepsa i strah su bili manji, dok su sa ovim zadnjim trailerom kojeg smo vidjeli potpuno nestali. Gameplay trailer jučer prikazan na Sonyevom State of Play eventu donosi svu brutalnost Dead Spacea na kvadrat koje po viđenom prati i audio/vizualni dojam zbog kojeg će neki od nas imati noćne more. Nema smisla da ga opisujemo, pogledajte sami.

The Calisto Protocol stiže na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i PC platforme 2.prosinca ove godine.