Image Alt

Kuvo TV

Otkriven timeline Street Fightera 6

Capcom je napokon predstavio Street Fighter 6 tijekom PlayStationova State of Playa prošli tjedan. Nakon trailera i pozitivnih reakcija na likove, uslijedilo je i par leakova koje je Capcom indirektno potvrdio, no tvorci nadolazeće igre pričali su ovih dana i o drugim detaljima vezanima za igru. Jedan od tih detalja je i timeline Street Fightera 6.

Iako je bilo lako zaključiti iz trailera da su Ryu i Chun-Li stariji s obzirom na prošle nastavke, redatelj igre Takayuki Nakayama je potvrdio da se ovaj nastavak odvija nakon Street Fightera III. To je dosta velika promjena s obzirom da su i Street Fighter IV i Street Fighter V bili smješteni prije događaja u Street Fighteru III. “Iako se Street Fighter 6 događa nakon Street Fightera III, Ryu i dalje smatra da nije ispunio svoje ciljeve  – iako se čini da je stekao nešto dostojanstva. Način na koji nosi kasayu (budistički ogrtač) podsjeća na njegovoga mastera, Gokena” – napisao je Nakayama na svom Twitteru.

Izgleda da će dosta više fokusa biti na priči u ovom nastavku, a fanove već zanima što se događa sa njihovim najdražim likovima, od kojih se većina, barem legendarni World Warriorsi vraćaju. Sukladno timelineu, u ”šestici” će biti i puno novih likova, a spominjati će se neki prijašnji, iako neće biti igrivi. Street Fighter 6 donosi i komentiranje mečeva od strane esports zajednice, poseban Hub pa (čini se) i mogućnost stvaranja sasvim novoga lika.

Street Fighter 6 izlazi za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series konzole iduće godine.