Image Alt

Kuvo TV

Call of Duty: Modern Warfare II je konačno razotkriven – imamo i prvi trailer i hrpetinu informacija

Activision i Infinity Ward su večeras konačno razotkrili Call of Duty: Modern Warfare II, potvrdivši gotovo sve glasine koje su u posljednje vrijeme kružile scenom.

Prema svemu što smo vidjeli, a što je ranije i najavljivano, Call of Duty: Modern Warfare II definitivno zvuči kao najambicioznji i najinovatiniji naslov u cijelom serijalu, bilo da se radi o spektakularnoj single player kampanji, eksplozivnom i sadržajno rekordnom multiplayeru ili potpuno novoj generaciji tehnikalija koje će ga pokretati. Dosta toga smo doznali o igri, pa krenimo redom.

Call of Duty: Modern Warfare II će se moći pohvaliti još jednom epskom kampanjom, čija će se radnja nastaviti na onu iz Call of Duty: Modern Warfare reboota iz 2019-te. Sama priča kampanje bit će fokusirana na Task Force 141, koju čine dobro poznata lica iz originalne Modern Warfare trilogije. Naravno, tu mislimo na kapetana Priea, Ghosta, Soapa, Gaza i Laswella, kojima će se priključiti i član meksičkih specijalnih postrojbi Alejandro Vargas. Task 141 će imati zadatak da neutralizira terorističku prijetnju, čiji je glavni cilj stvaranje kaosa unutar granica SAD, a njihova misija će ih odvesti diljem svijeta, drastično se razlikujući jedna od druge.




Uz uzbudljivu single player kampanju, Call of Duty: Modern Warfare II će se moći pohvaliti i veoma bogatim multiplayerom, počevši od klasični multiplayer modova, pa sve do drastično unaprijeđenog Special Ops moda, uz impresivnu količinu post-launch sadržaja koja je u planu u vidu novih mapa, modova, sezonskih i community evenata i još mnogo toga.

Još jedan veliki evolucijski korak očekuje nas i na polju tehnikalija. Autori igre hvale se značajnim poboljšanjima na polju umjetne inteligencije koja bi trebala utjecati na znatno pametnije i realističnije ponašanje protivnika i drugih NPC-jeva u igri, koji će na taktički način koristiti zaklone na način koji su autori u igru ubacili imitirajući taktike i tehnike pravih specijalnih odreda. Nadalje, po prvi put u povijesti serijala bit će korišten unificirani i poboljšani Call of Duty engine sa reizdanjima toolchain, AI i locomotion modela. Tu su i fotogrametrijski elementi, zahvaljujući kojima će sve u igri izgledati znatno realističnije, a što će posebno biti primjetno tijekom ogromne cinematične kampanje. U nekoliko gameplay isječaka, vidjeli smo na djelu neka od tih poboljšanja, no, pomalo razumljivo, prvi trailer nam nije prikazao onaj ranije najavljivani realistični segment igre koji se odnosi na razornost i brutalnost pogodaka (ukratko, nismo vidjeli kidanje ekstremiteta i ranije najavljene ultra realistične rane).




Kao što je ranije najavljeno, Call of Duty: Modern Warfare II izlazi 28. listopada, a pojavit će se na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama. PC verzija će, kao što su nedavne glasine i sugerirale, doista biti dostupna i putem Steama (Battle.net se podrazumijeva, naravno). Očekivano, otvorena beta će i ovaj put biti privremeno ekskluzivna na PlayStationu, tako da će PS4 i PS5 igrači istoj moći pristupiti minimalno pet dana prije ostalih.