Image Alt

Kuvo TV

Flashback 2 je napokon dobio premijerni trailer, i to kakav!

Dobro OK, OK…teaser je. Tema godine, ma u biti tema zadnjih usudili bismo se reći 5 godina je retro, nostalgija i pokušaj developera da nas vrate u taj stari đir (op.a. za nad starije prdonje) emocija i doživljaja kakve smo imali krajem, početkom i sredinom devedesetih. Jedan od prvih pravih “filmolikih” platformera kojeg smo originalno igrali na Amigi, Sega Mega Drive/Genesisu, Super Nintendu, PC-u (MS-DOS), Sega CD i kasnije na nikad prežaljenom Dreamcastu i prije četiri godine remaster na Nintendo Switch se vraća.

Kultni klasik koji je svoju filmičnost predstavio s ručno crtanim pozadinama, rotoskopskim animacijama svih likova što je donijelo neviđenu fluidnost u pokretima nalik na originalnog Princa iz Perzije. Originalna igra je za svoj period nastanka imala donekle i originalnu priču u kojem 2142 godine  glavni protagonist igre imena Conrad B.Hart otkrije da je naše društvo infiltrirala metamorfna alienska rasa maštovitog imena Morph. To otkriće dokumentira u obliku snimke za samog sebe jer je modus operandi Morpha brisanje pamćenja i tu kreće njegova avantura za povratkom “sebe” i razotrkivanjem zavjere kompletnom društvu. Priča se proteže na više lokacija i predstavlja čak i za današnje pojmove dosta razrađen i uvjerljiv svijet.

Sada nam dolazi punokrvni nastavak od originalnog kreatora Paul Cuisseta iza kojeg će “stati” Microids Studio iz Lyona u izradi potpuno novog poglavlja u kojem će originalni junak Conrad B.Harta nastaviti svoju borbu protiv Master Braina iz originala. Kao i prethodnik, u nastavku nas očekuje potpuni motion capture za animacije za kojeg će biti odgovoran kaskader Jamel Blissat (Moon Knight).

U nastavku ćemo posjetiti neke stare lokacije poput Neo Washingtona. No, očekuju nas i nove, Neo Tokyo i zasada neimenovana svemirska postaja. Dosta trkeljanja, škicnite trailer…dobro, teaser.

Flashback 2 stiže na zimu ove godine za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i PC, dok je Nintendo Switch verzija najavljena za 2023.g.