Image Alt

Kuvo TV

Stormgate, novi RTS od kreatora Starcrafta II i Warfcrafta III

Ali uz figu iza leđa. Dobro, nije da su je sakrili. Naime, radi se o Free to Play RTS-u koji će nas baciti usred rata između čovječanstva protiv izvanzemaljskih napadača.

Iz “tipkovnica” razvojnog studija Frost Giant Studios koji sačinjavaju bivši developeri Blizzarda zaslužni za Starcraft II i Warcraft III od kojih bismo istaknuli Tim Campbella iz čijeg smo uma dobili možda najbolju RTS kampanju The Frozen Throne.

Iz samog trailera kao što vidite, osim story setupa i nekakvog upoznavanja s događanjima koji nas očekuju, gameplaya nema. Dva screenshota smo uspjeli iskamčiti i moramo priznati izgleda poput Starcrafta na prvu. Uz sve to, dodatna zanimljivost i nešto netipično za jedan RTS je i činjenica da će biti pogonjen Unreal Engineom i to zadnjom petom verzijom koja po svemu sudeći postaje industrijski standard.

Developeri tako kažu da nas očekuje pitko i jednostavno sučelje koje će vam naprimjer omogućavati automatsko dodjeljivanje jedinica u grupe kako bi ih lakše kontrolirali i na taj način osigurali da i neiskusni igrači mogu brzo savladati brutalan svijet RTS multiplayera. Upravo su to istaknuli kao najveći iskorak od ostalih, skill potreban za početničko savladavanje igre je spušten full, dok će iskusnjare svakako biti isto tako zadovoljne s činjenicom da će biti nagrađeni za sav uloženi trud. Isto tako, developeri su rekli da bi željeli da Stormgate bude nešto poput Elden Ringa za RTS žanr, kako to misle ostvariti nije poznato. Sad kakve to ideje imaju kako će to točno odraditi, ostaje nam da vidimo iduće godine kada se očekuje beta za koju se možete prijaviti već danas (samo za PC).