Image Alt

Kuvo TV

Minecraft se seli u strateške vode i to u formi potpuno novog spin-offa

Glasine o famoznom Minecraft RTS spin-offu, koje su se pojavile prije nekoliko dana, potvrđene su tijekom Xbox & Bethesda Games Showcasea 2022.

Minecraft Legends je novi zajednički projekt Mojang Studiosa i Blackbird Interactivea, a radi se o akcijskoj strategiji (da, nismo ništa pogriješili u prijevodu žanra – upravo tako je opisana od strane samih njenih autora) u kojoj ćemo upravljati svojom vojskom prilikom bitke za obranu Overworlda koji je pod opsadom Piglina. Očekuje nas zabavna kampanja koju ćemo moći igrati solo ili u društvu (online co-op i kompetitivni multiplayer), a o kakvoj igri se zapravo radi, možete vidjeti i u najavnom traileru koji je pred vama.

Minecraft Legends izlazi nekada tijekom iduće godine. Iako je službeno najavljen samo za Xbox One, Xbox Series X/S i PC (Xbox Game Pass se podrazumijeva), kraj trailer koji možete vidjeti ispod sadrži i PS4, PS5 i Nintendo Switch kao platforme na kojima bi se ova igra trebala pojaviti, tako da je moguće da ćemo je na njima vidjeti nešto kasnije.