Image Alt

Kuvo TV

Obsidian za kraj ove godine sprema srednjevjekovnu istraživačku avanturu Pentiment

Tijekom velike prezentacije koju su sinoć zajedno održali Xbox i Bethesda, vidjeli smo i najavu potpuno nove igre o čijim smo prvim naznakama pisali još krajem prošle godine.

Xbox Game Studios i Obsidian Entertainment su predstavili vizualno unikatnu povijesnu RPG avanturu Pentiment, iza koje stoji manja ekipa developera na čelu sa Joshom Sawyerom, redateljem hitova kao što su Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity i The Outer Worlds.

Radnja ovog ostvarenja bit će smještena u Njemačku tijekom XVI stoljeća, gdje ćemo u ulozi istražitelja Andreasa Maler morati riješiti slučaj serije veoma brutalnih ubojstava koja su se dogodila tijekom perioda od 25 godina. Sam koncept igre svoju inspiraciju navodno crpi iz indie hita Disco Elysium, a trebao bi se zasnivati na miksu avanture i RPG-a te komplesne naracije i dijaloškog sustava. O čemu se radi, pogledajte ispod.

Pentiment bi se na Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama trebao pojaviti tijekom studenog. Koštat će $19,99 i, naravno, već od prvog dana bit će dio Xbox Game Pass ponude.