Image Alt

Kuvo TV

Autori Just Causea rade na roguelike fantasy igri Ravenbound: Tales of Avalt

Sudeći prema informacijama koje je objavio ugledni insider Tom Henderson, studio Avalanche Software navodno radi na potpuno novom IP-ju, roguelike fantasy igri Ravenbound: Tales of Avalt, koju za sada opisuju kao “Dead Scells smješten u otvoreni svijet”.

Spomenuti projekt već neko vrijeme je poznat pod kodnim imenom Jackdaw, u pitanju je igra iz perspektive trećeg lica koja će biti smještena u srednjevjekovni fikcijski svijet Avalt poznat kao “Vessel of the Raven”, kojeg će igrači u ulozi morati obraniti od osvajača. To će činiti tako što će uskočiti u određene likove, a nakon smrti neće nastavljati sa istim likom, već sa jednim od tri druga lika od kojih će svaki imati posebne vještine i oružje, koje će biti istaknute pomoću triju trait kartica. Dodane kartice će biti moguće kupiti ili nadograditi pomoću coinsa koje ćemo pronbalaziti u škrinjama unutar protivničkih baza, a leveliranjem lika ćemo dobiti mogućnost dodavanja novih kartica likovima kojima raspolažemo.

Kako doznajemo, radi se o dinamičnom akcijskom ostvarenju sa roguelike elementima, u kojem će se glavni protagonist moći pretvoriti u gavrana te na taj način sa visine istraživati lokacije i ciljeve, na način sličan onome iz Assassin’s Creed igara.

S obzirom na to da leak spominje dodavanje novih questova i protivnika te nagrade koje bi trebale biti dostupne svaki mjesec, velika je vjerojatnoće da bi Ravenbound: Tales of Avalt mogao biti live service naslov.

Naravno, budući da se za sada radi samo o glasini, nije poznato kada bi Ravenbound: Tales of Avalt mogao biti najavljen i kojim platformama je namijenjen, no izvor navodi da je igra u prilično odmakloj fazi razvoja, što znači da bi njena najava mogla uslijediti u skorije vrijeme.