Image Alt

Kuvo TV

Sony navodno planira uskoro predstaviti novu, pro verziju DualSense kontrolera

Sony će navodno odgovoriti na potražnju fanova i najaviti vrhunsku, profesionalnu verziju DualSense kontrolera za PS5 – i to navodno već kasnije ovog mjeseca.Taj novi kontroler – kodnog naziva Hunt – otkrio je novinar Tom Henderson, koji ima relativno solidnan renome kada je riječ o pitanjima „insajdera iz industrije“ i dosta toga što je do sada rekao se i ostvarilo. Henderson tvrdi da će uređaj sadržavati uklonjive analogne palice, trigger stop i stražnje gumbove, poput stražnjeg većeg pada koji se neko vrijeme pokušao ”uvaliti” za DualShock 4.

Prema Hendersonu, koji tvrdi da je vidio slike prototipa, novi kontroler zadržava isti izgled i oblik postojećeg DualSense kontrolera. No, novi kontroler ima tipke ispod analognih palica koje se koriste za njihovo otpuštanje tako da se mogu zamijeniti. Tu su gripovi na kontroler koji se navodno mogu ukloniti. Takozvani triggers stops omogućit će vam da skratite duljinu određenih gumbova, što profesionalni igrači tvrde da pomaže u vremenu reakcije u pucačinama. Nije jasno kako će oni funkcionirati u kombinaciji s postojećim adaptivnim triggerima DualSensea, ali vrijeme će pokazati. Također nije jasno hoće li kontroler raditi na PS4 ili PC-u, iako se očekuje da bi mogao raditi.

Moguće je da bi kontroler mogao biti najavljen već ovog mjeseca, a Henderson je nagovijestio da Sony ima niz manjih “hardverskih najava” koje pak nisu nova verzija konzole, a da će se te najave objaviti već u ovom mjesecu, no nije naveo detalje