Image Alt

Kuvo TV

Je li na pomolu remake ili remaster originalnog Assassin’s Creeda?

Originalni Assassins Creed će ove godine proslaviti svoj 15. rođendan, što znači da bismo povodom tog velikog jubileja mogli vidjeti i poneko iznenađenje vezano za ovaj serijal, a jedno od tih iznenađenja mogao bi biti i remake ili remaster spomenute igre.

Sudeći prema teoriji YouTube kanala AccessTheAnimus koja je osvanula na Twitteru, posljednja Ubisoftova aktivnost pred nedavno najavljeni Assassin’s Creed Special Event u rujnu (tijekom kojeg bismo trebali vidjeti najavu nove igre ili igara) mogla bi se odnositi na nešto što ima veze sa originalnom igrom. Naime, AccessTheAnimus je primjetio nekoliko izmjena kod samog trailera za originalnu igru, kao i potpuno novi logo, a sve bi to, prema ovom izvoru, moglo sugerirati na to da nas očekuje mogući revamp prve igre.

Inače, originalni Assassin’s Creed je jedna od rijetkih igara iz serijala koja nije dobila neko reizdanje, stoga postoji realna šansa da bi Ubisoft doista mogao raditi na nečemu sličnom. Također, ne treba zaboraviti ni to da postoji realna šansa da ćemo tijekom rujna vidjeti najavu igre kodnog ili stvarnog imena Assassin’s Creed Rift koja bi trebala biti fokusirana na dogodovštine Basima prije samih događaja iz Assassin’s Creed Valhalle, a koja bi navodno trebala biti smještena u Bagdhad, što bi opet moglo predstavljati uvertiru u radnju originalne igre, radnjom inače smještena iza Valhalle. Isto tako, ne treba zaboraviti ni to da Ubisoft već neko vrijeme radi i na VR igri imena Assassin’s Creed Nexus, koja bi trebala okupiti  brojne poznate protagoniste iz dosadašnjih igara, pa je moguće da se ta najava odnosi i na nešto što ima veze sa spomenutim naslovom.

Očekuje li nas doista remake originalnog Assassin’s Creeda i kako zapravo izgleda budućnost ovog Ubisoftovog serijala, doznat ćemo već tijekom rujna.