Image Alt

Kuvo TV

Diablo Immortal je Blizzardu već zaradio preko 24 milijuna dolara

Unatoč kontroverznama pri izlasku, Diablo Immortal – Blizzardov zadnji Diablo projekt koji je izašao za mobitele i PC doživio je veliki uspjeh. Naslov je generirao gotovo 20 milijuna funti (24 milijuna dolara) otkako je izašao ranije ovog mjeseca.

Diablo Immortal preuzet je više od osam milijuna puta u samo dva tjedna – jedan je od najvećih Blizzardovih mobilnih aplikacija, odmah iza megapopularnoga Hearthstonea.

Igra je doživjela svoj najveći uspjeh u SAD-u, koji čini 26 posto svih preuzimanja. Slijede Južna Koreja, Brazil i Japan s 11 posto, 8 posto, odnosno 8 posto tržišnog udjela. Velika Britanija se nalazi samo u 17-postotnoj kategoriji “ostalo” koja objedinjuje niske brojke u ostatku svijeta. No, iako čini samo 26 posto svih preuzimanja, američki igrači čine 43 posto svih zarađenih prihoda. Južna Koreja ponovno je na drugom mjestu (sa 23 posto), a slijede Japan (8 posto) i Njemačka (6 posto). Igra je podjednako popularna među korisnicima Applea i Androida, navode podaci.

Unatoč review bombanju igre zbgo pay to win modela, igra je zaradila jako puno i očito je puno više onih kojima se igra, i način ovakvog igranja sa puno plaćanja, očito sviđa.