Image Alt

Kuvo TV

Overwatch 2 će u listopadu u potpunosti zamijeniti originalnu igru, sav ostvareni progres iz prve igre bit će moguće prenijeti u nastavak

Ako ste se zapitali što će se dogoditi sa originalnom Overwatch igrom nakon izlaska besplatnog Overwatcha 2, odgovor slijedi u nastavku članka.

Kao što smo ranije i pretpostavili u našoj posljednjoj epizodi ReCap podcasta, Overwatch 2 bi već početkom listopada trebao u potpunosti zamijeniti original, što i nije neko iznenađenje s obzirom na to da, ponovit ćemo se po tko zna koji put, dvojka zapravo i ne izgleda kao punokrvni nastavak već više kao unaprijeđeni reskin.

Iako se radi o prilično jasnoj stvari, mnoge Overwatch igrače je zanimalo što će se dodogiti sa njihovim progresom iz originala. Naravno, tu su i oni koji su originalnu igru kupili, a više je neće moći igrati unatoč činjenici da su za svoj primjerak igre platili (neki u startu i punu AAA cijenu). Na ova pitanja, dobili smo uglavnom djelomičan odgovor. Naime, iz Blizzarda su potvrdili da će Overwatch igrači u nastavak moći prenijeti postojeću valutu i lootbox sadržaj, koji će instantno biti otvoren, budući da Overwatch 2 neće imati svoje loot boxove, nego će sav dodatni sadržaj biti moguće kupiti direktno putem igrinog storea.

Blizzardov odgovor, nažalost, nije razjasnio situaciju oko toga na koji će način vlasnici originalne igre biti kompenzirani zbog uskraćivanja igranja iste, odnosno hoće li prilikom launcha early access inačice nastavka dobiti neke posebne benefite, no budući da nas od izlaska igre dijeli još nekoliko mjeseci, odgovor na to pitanje bismo trebali dobiti vrlo brzo.

U međuvremenu, podsjećamo da Overwatch 2 već 4. listopada dolazi na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Nintendo Switch te da će, kao što smo u više navrata i naglasili, biti u potpunosti besplatan za igranje.