Image Alt

Kuvo TV

Poznati Bloombergov novinar tvrdi da je izlazak God of War Ragnaroka i dalje u planu za studeni

Nakon što je ovaj tjedan protekao bez očekivanog otkrivanja datuma izlaska God of War Ragnaroka, mnogi su zatrpali društvene mreže Sonyjevog Santa Monica studija negativnim i prilično ružnim komentarima. Među tim komentarima, česti su bili i oni u kojima su nezadovoljni fanovi često pozivali Sony i ekipu iz Santa Monica studija da konačno priznaju da igra neće izaći ove godine. Na takve komentare često je odgovarao i sam redatelj još uvijek aktualne God of War igre Cory Barlog, demantirajući takve navode i uvjeravajući razočarane fanove da Ragnarok doista stiže ove godine.

Povodom cijele situacije, još jednom se oglasio i Bloombergov novinar i dobro poznati insider Jason Schreier, još jednom naglasivši kako su točni navodi da je Sony doista planirao u četvrtak otkriti datum izlaska ove PlayStation ekskluzive, uz otkrivanje njenih posebnih izdanja, ali da je u posljednji trenutak takvo što povučeno i odgođeno za drugu priliku. Schreier nije siguran što je točan razlog odgode otkrivanja datuma izlaska, ali da postoje špekulacije da je razlog odgode famozna Roe v Wade parnica koja trenutno trese cijelu Ameriku.

Scherier je također podsjetio gaming javnost da ovo nije prvi put da je Sony odgađa neki svoj event zbog pojedinih događaja, budući da smo sličan scenarij imali 2020. godine, kada je prvi veliki PS5 Showcase bio odgođen zbog Black Lives Matter protesta. S druge strane, gospon Scherier nas je podsjetio i datum izlaska još uvijek aktualnog God of Wara također bio otkriven samo tri mjeseca prije predviđenog izlaska te da bismo i ovaj put mogli vidjeti sličnu Sonyjevu taktiku.

Na kraju, ovaj insider je još jednom naglasio da sve do ovoga tjedna ne postoje naznake o odgodi God of War Ragnaroka te da je izlazak istog i dalje u planu za ovu godinu. Prema njegovim informacijama, igru bismo trebali zaigrati tijekom studenog, a drugi ugledni insider, Tom Henderson, smatra da bi igra mogla izaći 11. studenog.

Kako god, sve je izvjesnije da ćemo ove godine doista zaigrati Kratosovu novu avanturu. Fanovima sada samo ostaje da se strpe i puste ekipu iz Santa Monica studija da na miru i bez vrijeđanja i provokacija završi razvoj svoje igre i isporuči nam još jedno remek djelo.