Image Alt

Kuvo TV

Seli li se Destiny i na mobilne uređaje?

Nova igra povezana s Bungiejevim serijalom Destiny potencijalno je u izradi. Od izlaska 2017.godine, Bungie je nastavio podržavati Destiny 2 na duge staze putem novih ekspanzija. I dok ta podrška za Destiny 2 neće uskoro prestati, čini se da bi se Bungie mogao udružiti s drugom tvrtkom kako bi svijet Destinyja prenio na novu platformu.

U novom izvješću The Game Posta, otkriveno je da se Bungie naizgled želi udružiti s NetEase Gamesom kako bi stvorili novu pucačinu za mobilne platforme. NetEase je tvrtka iz Kine koja je u prošlosti radila na brojnim mobilnim naslovima uključujući Marvel Super War, Sky i nedavno objavljeni Diablo Immortal. Ova veza između Bungieja i NetEasea  pronađena je putem LinkedIn profila zaposlenika NetEasea koji navodi na svom profilu da trenutno pomaže Bungieju na “nenajavljenoj FPS mobilnoj igri”.

Izvješće navodi kako je, na temelju informacija iz anonimnih izvora, ova nenajavljena mobilna igra doista smještena u svijet Destinyja. Nadalje, navodi se da je projekt u razvoju više od dvije godine. No, ne radi se o mobilnoj verziji Destinyja 2. Iako će i dalje biti pucačina iz prvog lica, to će biti zaseban Destiny naslov.

Možda najzanimljiviji dio ove vijesti uključuje Bungie i njegov odnos s PlayStationom, koji sada posjeduje studio. Iako je ova igra jedna od onih na kojoj se radilo prije nego što je Sony preuzeo tvrtku, ostaje za vidjeti hoće li PlayStation na kraju imati ulogu u otkrivanju i izdavanju ovog naslova. Za to ćemo ipak morati  pričekati dok se igra službeno ne objavi (pod pretpostavkom da su ovi navodi točni).