Image Alt

Kuvo TV

Jar of Sparks je novi “super studio” sastavljen od veterana gaming industrije, iza kojeg stoji kineski gigant NetEase

NetEase Games, kineska gaming tvrtka koja je uložila 100 milijuna dolara u Bungie, razvojnog programera Destinyja, napravila je još jedan veliki prodor na zapadno tržište igara. Tvrtka je najavila novi developerski studio imena Jar of Sparks, koji vodi bivši šef dizajna Halo Infinitea, Jerry Hook.

Hook je napustio developera Halo 343 krajem svibnja 2022.godine, radio je u Microsoftu od 2003.godine  i bio je jedan od osnivača tima za pokretanje Xbox Livea prije nego što je otišao da se pridruži Bungieju, a zatim se ponovno pridružio Microsoftu da radi na Halou.

Jar of Sparks smješten je u Seattleu, a uz Hooka, koji je izvršni direktor i voditelj studija, kreativni direktor Jar of Sparksa je Paul Crocker. Crocker je bio glavni redatelj naracije Batman: Arkham serijala i pomoćnik kreativnog direktora za Halo Infinite. U ulozi izvršnog producenta im se pridružio Greg Stone, koji je prethodno radio kao producent na Doomu iz 2016 godine i  Halo Infiniteu. Impresivnu skupinu veterana gaming industrije nastavlja Steve Dyck kao redatelj gameplaya. Dyck je prethodno radio na franšizama SSX i NBA Street prije nego što se pridružio Microsoftu kako bi radio na Halou, a u Halo Infiniteu je bio redatelj zadužen za likove i borbe.

NetEase nije rekao na čemu će Jar of Sparks raditi, barem ne konkretno, no ipak je rečeno da Jar of Sparks ima “želju izgraditi potpuno nove franšize, sa svim novim likovima, pričama i svjetovima, kako bi inspirirali maštu igrača diljem svijeta.“Jar of Sparks ima za cilj stvoriti “novu generaciju akcijskih igara vođenih naracijom, s impresivnim svjetovima koji će biti ispunjeni trenucima koje će igrači željeti podijeliti s drugima.”

Hook je u izjavi rekao: “Napravili smo igre za neke od najvećih gaming tvrtki, a sada je vrijeme da pokušamo nešto i u svoj studio. Želimo stvoriti nešto novo, inovativno i što je užasno zabavno za igrati.” Jar of Sparks bit će udaljeni/hibridni studio s pozicijama dostupnim diljem svijeta.

U svakom slučaju, vjerujemo da nas očekuju interesantni projekti.