Image Alt

Kuvo TV

FIFA 23 je konačno razotkrivena, igramo je već od kraja rujna

Kao što je ranije i bilo najavljeno, konačno smo dobili priliku vidjeti kako izgleda FIFA 23 te smo doznali što nam sve ona donosi.

Prije nego što se pozabavimo konkretnijim detaljima, red je da potvrdimo da je nedavni leak vezan za izlazak posljednje EA-ove nogometne simulacije koja će izaći pod nazivom “FIFA”. Dakle, leak o kojem smo nedavno i mi pisali ispostavio se točnim, budući da FIFA 23 doista izlazi 30. rujna i to na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Nintendo Switch, a bit će dostupna i putem Google Stadia streaming servisa. S druge strane, kupci Ultimate Editiona će dobiti ratni trodnevni pristup igri, što znači da će u njoj moći uživati već od 27. rujna.

Kada su u pitanju same verzije igre, vrijedi naglasiti to da će najlošije proći vlasnici Nintendo Switch konzola, budući će dobiti još jedno Legacy izdanje, što znači da ih, uz mrvicu poboljšane tehnikalije i nove izbornike, očekuje igra koja se baš i neće razlikovati od one aktualne, uz izuzetak novih timova i liga kao što su, recimo, Barclays FA Women’s Super League (WSL) i France D1 Arkema, te novih stadiona, među kojima je i Manchester City Academy. Sam FIFA Ultimate Team mod Switch verzije će se također razlikovati od onoga koji će biti dostupan za ostale verzije.

Za razliku od Switch igrača, one koji ovu igru planiraju igrati na PC-u konačno očekuju dobre vijesti. Naime, PC verzija će konačno biti identična PS5 i Xbox Series X/S inačicama. To znači da će verzija konačno moći iskoristiti sve benefite novog HyperMotion 2 tehnologije, koja sa sobom donosi još više realističnijih animacija (čak njih 6,000) i poteza koji će samo igranje učiniti još stvarnijim.

I dok će više detalja o Hypermotion 2 tehnologiji biti otkriveno idući tjedan, doznali smo još nekoliko detalja o samoj igri. Prije svega, doznali smo da nas u njoj očekuju i dva svjetska prvenstva u nogometu – muško prvenstvo u Kataru te žensko u Australiji i Novom Zelandu. Oba prvenstva će naknadno biti dodana u igru, vjerojatno pred sam njihov početak, a bit će potpuno besplatna. Druga velika stvar koju nam FIFA 23 donosi svakako je mogućnost opcionalnog cross-play igranja, zahvaljujući kojem će međuosobno moći igrati PS5, Xbox Series X/S, PC i Stadia igrači sa jedne strane, te PS4 i Xbox One igrači sa druge strane. Cross-play će biti dostupan u priličnom broju modova, kao što su FUT (Division Rivals, Champions, Ultimate Online Draft, Online Friendlies, Play a Friend), Online Friendlies i Online Seasons modovi. S druge strane, nažalost, cross-play neće biti dostupan za Pro Clus mod.

Prilikom najave, dobili smo i premijerni trailer, pa pogledajte ispod što nam sve FIFA 23 donosi.