Image Alt

Kuvo TV

Avatar: Frontiers of Pandora je odgođen za iduću fiskalnu godinu

Iako su ga dosadašnje Ubisoftove službene informacije navodile kao jedan od naslova koji ćemo zaigrati već tijekom predstojećih Blagdana, Avatar: Frontiers of Pandora je, pomalo iznenađujuće, odgođen i to za iduću fiskalnu godinu.

Ubisoft i Massive Entertainment su u sklopu komercijalnog izvještaja za prvi kvartal aktualne godine službeno potvrdili da su spomenutu igru odlučili odgoditi za fiskalnu 2023. godinu, što znači da istu u prodaji možemo očekivati nekada u periodu od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2024. godine.

Iz Ubisofta su kao razlog ove velike odgode, koja bi vrlo lako mogla rezultirati izlaskom igre tijekom 2024. godine, naveli dodatno vrijeme koje im je potrebno za razvoj i prilagodbu naprednih novogeneracijskih tehnikalija koje koriste prilikom razvoja navedene igre.

Inače, podsjećamo da je Avatar: Frontiers of Pandora trenutno u razvoju za PS5, Xbox Series X/S i PC, kao i za Google Stadia i Amazon Luna streaming servise. Njegov izlazak je inicijalno bio planiran za kraj ove kalendarske godine, kako bi se poklopio sa filmom Avatar: The Way of Water, čija je premijera zakazana za 16. prosinac. Iako bi ova odgoda mogla značiti da će se Ubisoft i njegov Massive Entertainment sada medijski povući i posvetiti razvoju igre, još uvijek postoji realna šansa da istu vidimo tijekom rujanskog Ubisoft Forward eventa.