Image Alt

Kuvo TV

Idući Assassin’s Creed je navodno odgođen za proljeće iduće godine

Nakon što je odgodio Avatar: Frontiers of Pandora te otkazao cijeli niz svojih projekata, Ubisoft je navodno, prema informacijama kojima raspolaže poznati Bloombergov novinar i insider Jason Schreier, odgodio i idući Assassin’s Creed.

Naime, Schreier tvrdi da je igra, interno poznata pod nazivom Assassin’s Creed Rift, također doživjela kraću odgodu. Njen izazak je prema Schreierovoj tvrdnji inicijalno bio planiran za veljaču iduće godine, ali je odgođen za kraj proljeća. U prodaji bi se trebala pojaviti tijekom svibnja ili lipnja, što znači da će definitivno preskočiti aktualnu fiskalnu godinu.

Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, Assassin’s Creed Rift (još nije sigurno hoće li se na kraju tako zvati) bi trebao biti znatno manji i linearniji naslov od prethodne tri igre iz serijala. Njegova radnja trebala bi biti smještena u Bagdhad, a navodno će biti fokusirana na Basima, kojeg se sjećamo iz Assassin’s Creed Valhalle. Igru bismo trebali zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama te vjerojatno i Google Stadia i Amazon Luna streaming servisa, no nećemo se pretjerano iznenaditi ukoliko Ubisoft odustane od prošlogeneracijskih konzola.