Image Alt

Kuvo TV

GTA 6 će biti smješten u Miami, a imat će dvoje igrivih protagonista inspiriranih Bonnie i Clydeom

Nakon godina i godina kojekakvih leakova i nagađanja, konačno smo dobili prve konkretnije informacije o GTA 6. Te informacije nam stižu od svakako najuglednijeg i najpoznatijeg gaming novinara i insidera Jasona Schreiera. Naime, dotični je nedavno razgovarao sa ekipom iz Rockstara te je, nakon demantiranja brojnih dosadašnjih glasina, konačno odlučio da otkrije poneki detalj o samoj igri.

Prema onome što smo doznali, GTA 6 bi se definitivno trebao razlikovati od dosadašnjih naslova iz ovog popularnog serijala, a glavni razlog za to je Rockstarova odluka da se djelomično distnacira od klasičnog satiričnog pristupa. Glavni razlog za takvo što su stvarni događaji koji su zadesili SAD od 2020. godine. Prvi dokaz toga imamo u planiranom Cops ‘n’ Crooks modu za GTA Online, koji je trebao biti fokusiran na sukob između policije i gangstera, a kojeg je Rockstar otkazao nakon ubojstva afroamerikanca Georgea Floyda i cijelog niza nemilih događaja i prosvjeda koji su nakon toga uslijedili. U sličnom smjeru, Rockstar će nastaviti i sa GTA 6, budući da dobar dio Rockstarovih uposlenika smatra da trenutačno stanje u SAD nije daleko od ranije spomenute satire.

GTA 6 bi, za razliku od dosadašnjih igara iz serijala, trebao biti znatno više politički korektan naslov, a to potvrđuje i Schreierova tvrdnja da će jedan od dva igriva lika biti žena latinoameričkog podtrijetla. Sama radnja igre bit će smještena u fiktivni Miami (vjerojatno Vice City i njegovu okolicu), dok bi drugi gradovi navodno trebali biti ubačeni tek nakon launcha igre. Hoće li GTA 6 na kraju biti live service naslov, Schreier to ovom prilikom nije otkrio, no zato jeste potvrdio da su ranije glasine o tome da će dio igre biti djelomično smješten u Južnu Ameriku doista bile točne, ali da je Rockstar ipak odustao od toga. S druge strane, kako doznajemo, priča igre bi trebala biti inspirirana svima poznatim i doista legendarnim odmetničkim parom Bonnie i Clydeom.

Ekipa iz Rockstara, sa kojom je Schreier razgovarao, nije sigurna kada bi razvoj GTA 6 mogao biti završen. To se, prema njihovom mišljenju na osnovu trenutnog tempa razvoja, sigurno neće dogoditi još barem dvije godine, što znači da igru sigurno nećemo vidjeti u prodaji prije kraja 2024. godine.