Image Alt

Kuvo TV

Iscurili su prvi potencijalni detalji Resident Evila 9

Dok čekamo jesen i Shadows of Rose DLC za Resident Evil Village, stigao je prvi potencijalni i doista veliki leak vezan za deveti službeni nastavak, koji bi trebao zaključiti sagu o obitelji Winters.

Famozni Resident Evil 9 leak stiže nam od strane anonimnog izvora i dosta podsjeća na leakove vezane za Resident Evil Village, kakvim nas je redovno zatrpavao poznati insider Dusk Golem aka AestheticGamer, no s obzirom na to da se isti našao u priličnim problemima nakon nedavnog Silent Hill leaka, nećemo odbaciti mogućnost da upravo on stoji iza cijelog leaka.

Prema onome što smo doznali zahvaljujući navedenom leaku, Resident Evil 9 je trenutno u razvoju pod kodnim nazivom Resident Evil Apocalypse, a sudeći prema još jednoj špekulaciji baziranoj na  svojevrsnom teaseru sa tablica auta iz Resident Evil Villagea, mogao bi izaći već tijekom fiskalne 2023. godine.

Navedeni leak navodi da bi radnja Resident Evila 9 navodno mogla biti smještena u “Grad duhova” negdje u šumovitom, ruralnom dijelu sjevernozapada SAD, koji će biti krcat sjevernoameričkim mitskim čudovištima kao što su Goatman i Wendigo, koji će se moći pretvarati u obične, prijateljski nastrojene NPC-jeve kako bi zavarali igrače. Jedan od prvih boss protivnika sa početka igre navodno se zove Barghest, a radi se o velikom mutiranom crnom psu. Glavna negativka igre je navodno Glaistig, misteriozna žena odjevena u zeleno i zlatno, a igračima bi trebala pomagati mutantica po imenu Hulder, koja bi im između ostalog trebala poslužiti kao vodič kroz igru – upoznat će igrače detaljnije sa poviješću grada i naučiti ih kako da kombiniraju biljke, čijih bi vrsta ovaj put trebalo biti čak sedam.

Priličan fokus u igri bit će stavljen na survival horror elemente. Prilikom bijega od čudovišta, moći ćemo se zabarikadirati unutar kuća, a sama mapa grada bit će znatno veća od one iz Villagea te će se na ulicama grada biti moguće prilično lako izgubiti.

Sama radnja igre navodno se vrti oko devet mjesečevih faza, a sam mjesec bi trebao biti i ključni simbol igre te bismo ga vjerojatno mogli vidjeti i u sklopu logoa za igru. Iako leak ne navodi likove koje bismo mogli vidjeti u igri, za očekivati je da fokus bude na Rose i, vrlo vjerojatno, Chrisu Redfieldu.

Kao što možete vidjeti, radi se o prilično zanimljivom leaku doista bogatom informacijama, koji doista podsjeća na leakove za Resident Evil Village, ali isto tako može biti potpuna izmišljotina. S druge strane, sve navedeno zvuči interesantno i smisleno uzmemo li u obzir kraj Resident Evil Villagea. No, kako god, teško da ćemo uskoro doznati radi li se o točnim informacijama.