Image Alt

Kuvo TV

Vratio se Winamp!

Program koji je ostao u lijepo sjećanju mnogima, unutar i izvan gaming kulture jest Winamp. Ako ste se služili programima kao što su Kazaa, Limewire i/ili eMule, vjerojatno ste koristili i Winamp za svu vašu omiljenu glazbu s kompjutera. Mnogima je odavno pao u zaborav i danas se skoro više ne koristi, prvenstveno jer nije bilo aktivnog razvoja skoro deset godina, no i to se promijenilo.

Vratio se jedan od najpopularnijih MP3 playera svih vremena! Iako je aktivni razvoj na Winampu prestao još 2013.godine, 2018. se saznalo da je razvoj ponovno pokrenut, a nakon dugog razdoblja s malo vijesti, Winamp 5.9 sada je dostupan za preuzimanje.

Winamp 5.9 RC1 Build 9999 dolazi s opsežnim popisom promjena, počevši s prijenosom na Visual Studio 2019, ažuriranim bibliotekama, kompatibilnošću sa sustavom Windows 11, ažuriranjem kodeka i još mnogo toga.

DJ Egg je objavio sljedeće na Winamp forumu: “Ovo je kulminacija 4 godine rada od izdanja 5.8. Dva razvojna tima i razdoblje pauze između njih izazvano pandemijom. Krajnjem korisniku možda se ne čini da postoji cijela hrpa promjena, ali najveći i najteži dio zapravo je bio migrirati cijeli projekt s VS2008 na VS2019 i uspješno ga izgraditi. Temelji su sada postavljeni i sada se možemo više usredotočiti na nove posebnosti ove verzije.”

Sudeći po tome, čini se da posla ima. Postoje poznati problemi, uključujući probleme sa značajkom vizualizacije Milkdrop i starijim pluginovima. Neki od njih trebali bi biti relativno jednostavni popravci dok će drugi bugovi sigurno biti otkriveni kada korisnici dođu do testiranja. Pa, krenimo!