Image Alt

Kuvo TV

Dead Island 2 bi trebao biti predstavljen krajem godine – vjerojatno tijekom The Game Awardsa 2022

Tu i tamo, svakih nekoliko mjeseci pojavi se poneka glasina vezana za pomalo zaboravljeni i od strane mnogih davno otpisani Dead Island 2. Dosadašnje informacije govore da Deep Silver ipak nije odustao od igre. Početkom ove godine, poznati leaker Tom Henderson je tvrdio kako je iz pouzdanih izvora čuo da razvoj igre napreduje te da bismo njeno otkrivanje mogli vidjeti u mjesecima koji su pred nama te da bi sama igra mogla izaći ili tijekom finalnog kvartala ove kalendarske godine ili pak početkom 2023. godine. Tu svoju tvrdnju potvrdio je i ovih dana.

Naime, Henderson je u svom novom članku za Try Hard Guides otkrio da bi Dead Island 2, prema informacijama kojima raspolaže, trebao biti ponovno razotkriven nekada tijekom posljednjeg kvartala ove godine. Henderson nije precizirao kada bi se takvo što moglo dogoditi, no The Game Awards 2022 nam se čini kao idealna prilika za to.

Henderson je u svome članku otkrio i nekoliko novih detalja o samoj igri. Prema njegovoj tvrdnji, Dead Island 2 se ne bi trebao pretjerano razlikovati od originala, što znači da bi trebala potencirati kooperativno igranje te da bismo ovaj put na raspolaganju trebali imati novu postavu od pet ili šest igrivih heroja. Sama igra trebala bi i dalje biti smještena u Californiju te će se navodno odvijati na nekoliko velikih lokacija kao što su San Francisco i Hollywood.

Inače, Henderson tvrdi da je jedan od njegovih izvora igrao igru i da su prvi dojmovi i više nego dobri. Kada je u pitanju potencijalni datum izlaska ovog ostvarenja, Henderson i dalje stoji kod svoje tvrdnje da bi Dead Island 2 trebao izaći do kraja aktualne fiskalne godine, odnosno do 31. ožujka 2023. godine.