Image Alt

Kuvo TV

Kineski gigant Tencent uskoro bi mogao postati većinski vlasnik Ubisofta

Kako Reuters navodi, Ubisoft bi nakon silne borbe sa Vivendijem i drugim nasilnim pokušajima preuzimanja, uskoro mogao dobiti novog većinskog vlasnika, a u pitanju je ni manje ni više nego kineski gigant Tencent.

Prema izvještaju koji je objavio Reuters, Tencent, koji u Ubisoftu trenutno ima vlasnički udio od 5%, navodno planira kupiti još Ubisoftovih dionica, što bi ga moglo pozicionirati kao većinskog vlasnika ove Ubisoftove kompanije trenutno vrijedne oko 5,3 milijardi dolara. Točan iznos dionica nije otkriven, no prema dva velika i Ubisoftu bliska anonimna izvora, Tencent sa ovom kupnjom ima za cilj da postane najveći Ubisoftov dioničar.

Trenutno najveći broj dionica u Ubisoftu ima obitelj Guillemot. Braća Guillemot, koji su ujedno i osnivači Ubisofta, trenutno imaju 15% udjela u kompaniji i upravo je to udio na koji Tencent cilja.

Ubisoft bi tako postao samo jedan gaming velikan u nizu koji je svoj vlasnički udio prepustio Tencentu. Ova kineska mega korporacija trenutno ima puno vlasništvo na Riot Gamesom, a od nedavno je ugrabila i 40% udjela u Epic Gamesu.

Povodom cijele situacije, još uvijek se službeno nisu oglasili ni Ubisoft ni Tencent, tako da još uvijek čekamo da isti ili potvrde ili demantiraju cijelu priču.