Image Alt

Kuvo TV

Bivši autori Until Dawna rade na novoj velikoj horror avanturi koja će biti PlayStation 5 ekskluziva

Sudeći prema novim, još uvijek neslužbenim informacijama, Sony Interactive Entertainment i novooformljeni studio Ballistic Moon udružili su snage kako bi PlaStation 5 igračima isporučili novu veliku AAA ekskluzivu.

Klupko vezano za misteriozni zajednički projekt polako je počelo da se odmotava nakon što je ovaj britanski studio na Twitteru objavio nekoliko mocap fotografija glumice Nicole Miners, koja će u njegovoj prvoj igri utjelotvoriti čak dva različita lika, djevojke Emily i Hannah.

Dotična glumica je nedavno i sama otkrila da radi na igri kodnoga imena Project Bates (naziv koji će ljubiteljima horrora biti i te kako poznat), koja bi trebala izaći pod pokroviteljstvom Sony Interactive Entertainmenta. S druge strane, pojavile su se i informacije da Ballistic Moon, kojeg inače čini dobar dio ekipe koja je radila na PlayStation ekskluzivi Until Dawn, već neko vrijeme, vjerojatno pod nadzorom Sonyjeve XDEV jedinice iz Liverpoola, radi na Unreal Engine 5 horror avanturi po uzoru na upravo spomeunti Until Dawn.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Project Bates je još uvijek u ranom razvojnom stadiju, a zanimljiv je i podatak da je kao redatelj igre naveden Joshua Archer, koji je radio na igrama kao što su Horizon Zero Dawn i već spomenuti Until Dawn. S druge strane, vrijedi spomenuti i osnivače studija, Neila McEwana, Chrisa Lamba i Duncana Kershawa, koji iza sebe imaju rad na hitovima kao što su House of the Dead: Overkill, Heavy Rain i Sleeping Dogs.