Image Alt

Kuvo TV

GTA 6 će navodno imati fotorealističnu grafiku

GTA 6 je, bez sumnje, Rockstarov najambiciozniji projekt do sada i ujedno jedan od najvećih i najambicioznijih naslova svih vremena. Dosadašnje neslužbene informacije i leakovi sugeriraju da je unatoč megalomanskim planovima, Rockstar ipak “spustio loptu” i najnoviji dio jedne od najznačajnijih gaming franšiza odlučio učiniti manjim, ali znatno konkretnijim. To znači da ćemo, barem u početku, dobiti igru sa ne pretjerano velikim otvorenim svijetom (navodno će gradovi i lokacije biti naknadno dodavani u igru), a takvo što će Rockstaru omogućiti da samu igru učiniti znatno detaljnijom.

Sličnog mišljenja je i Tez2, inače najpoznatiji i najpouzdaniji leaker kada su u pitanju Rockstarovi naslovi. Naime, on tvrdi da je od bivšeg Rockstarovog developera doznao da bi GTA 6 mogao imati fotorealistični prikaz, koji će navodno biti moguć zahvaljujući novim Rockstarovim tehnologijama koje ovaj studio planira implementirati u samu igru.

Je li posrijedi samo još jedna neprovjerena insiderska informacija ili u tvrdnji ovog leakera ipak ima istine, za sada nismo sigurni. Rockstar definitivno važi za studio koji pred sebe postavlja velike ciljeve i koji je sposoban nadmašiti te ciljeve. Uzmemo li pri tome u obzir sve ono što je već postignuto sa Red Dead Redemptionom 2 te tehničke mogućnosti današnjih platformi, fotorealizam u dugoočekivanoj novoj GTA igri definitivno ne zvuči kao nešto nerealno i neostvarivo.

Naravno, na bilo kakve informacije o GTA 6 morat ćemo još neko vrijeme pričekati, budući da je igra još uvijek u ranoj razvojnoj fazi, zbog čega je nećemo vidjeti još barem dvije godine.