Image Alt

Kuvo TV

Iscurili su novi detalji Dead Islanda 2, igramo ga već početkom iduće godine

Punih osam godina nakon što smo vidjeli njegovu inicijalnu najavu, Dead Island 2 i dalje nije izašao. No, jutros nam je od Amazona stigla dobra vijest koja nam je još jednom potvrdila da je ova dugoočekivana zombie akcija i dalje živa i da bi se, što je još važnije, u prodaji mogla pojaviti već početkom iduće godine.

Na Amazonu je nakon dugo vremena ažurirana produktna stranica spomenute igre, točnije njenog Day One Editiona, a na njoj su nas dočekali njen novi službeni box art, nekoliko in-game screenova i kratki sinopis te (drum rolls..) službeni datum izlaska. Naravno, ekipa zaslužna za ažuriranje stranice vrlo vjerojatno je ubrzo shvatila da je prerano objavila cijeli listing, tako da je dobar dio informacija sada uklonjen, no ne i dovoljno brzo da ne bude “uhvaćen”.

Kako doznajemo, Dead Island 2 bi trebao izaći već 3. veljače, a moći ćemo ga zaigrati na PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S konzolama. PC verzija ovom prilikom nije navedena, no gotovo je sigurno da ćemo i nju vidjeti.

Prema sinopsisu, radnja Dead Islanda 2 se, kao što je i inicijalno bilo zamišljeno, odvija u Californiji, odnosno Los Angelesu, koji je nakon širenja smrtonosnog zombie virusa pretvoren u ogromnu karatenu od koje je i vojska odustala. Zato će na šačici preživjelih i imunih na virus biti da se sami izbore za svoj opstanak i otkriju tko ili što stoji iza izbijanja ove smrtonosne pandemije.

Dead Island 2 bi trebao zadržati prepoznatljiv miks horrora, crnog humora i zombie akcije. Ponovno ćemo ga igrati iz perspektive prvog lica, a imat će i priličnu količinu RPG elemenata. Naravno, s obzirom na to da se odvija u Los Angelesu, očekuje nas i turistički obilazak dobro poznatih, no zombijima krcatih, lokacija kao što su Beverly Hills ili Venice Beach. Kako doznajemo, u igri nas očekuje šestero igrivih likova, od kojih će svaki imati svoje specijalnosti i skillset, ali i posebni storyline. Borba u igri bi trebala biti prilično intenzivna i brutalna, a igrači će na raspolaganju imati prilično bogat arsenal vatrenog i hladnog oružja.

Naravno, podsjećamo da se radi o leaku koji još uvijek nije potvrđen, iako je gotovo sigurno točan. S obzirom na to da nas već idući tjedan očekuje Gamescom 2022, velika je šansa da ćemo veliko razotkrivanje Dead Islanda 2 vidjeti kao jednu od svjetskih premijera tijekom dvosatne ceremonije otvaranja ovog velikog eventa. Do tada, ostavljamo vas uz prve in-game screenove.