Image Alt

Kuvo TV

Uskoro izlazi nova hrvatska igra za mobitele – The Uncharted Roads of Marco Polo

The Uncharted Roads of Marco Polo je point-and-click avanturistička igra smještena u Hrvatsku, koja je u potpunosti ručno nacrtana i tradicionalno animirana od strane malog tima hrvatskih programera, trebala bi biti objavljena sljedeći mjesec.

Priča igre se temelji na povijesnim lokacijama i likovima, a igrači imaju priliku učiti o hrvatskoj povijesti i kulturi igrajući je. Igra će nas provesti kroz nekoliko hrvatskih gradova, od Korčule preko Hvara pa sve do Zagreba.

Autor igre je mali zagrebački studio Dreamtale Entertainment. Voditelj projekta je Josip Makjanić koji je do sada izradio nekoliko igara. Bio je dio tima i tijekom razvoja poznatih igara kao što su Serious Sam VR i Serious Sam 4 studija Croteam.

Premda je igra u razvoju za mobilne uređaje (Android i iOS), u planu je i verzija za PC, koja bi se jednog dana trebala pojaviti na Steamu. Igru uspoređuju s Broken Swordom, klasičnim PNC naslovom, a tome svakako pridonose i njeni likovi. Glavni lik je turist Oliver, koji nakon dolaska u Hrvatsku kreće u avanturu koja će mu potpuno promijeniti život.