Image Alt

Kuvo TV

Netflix razmišlja o uvođenju „ozbiljnih igara“ u svoju ponudu

Netflix želi brzo proširiti ponudu igara dostupnih na svojoj usluzi igranja u cloudu koji je u razvoju. To se može zaključiti prema novom oglasu za posao koji je objavila tvrtka, tražeći novog višeg softverskog inženjera s iskustvom u razvoju igara.

Popis ostalih poslova uključuje voditelja sigurnosnih proizvoda koji bi trebao imati iskustvo s izazovima igranja u cloudu te infrastrukturom i zahtjevima klijenata. Postoji i hrpa drugih oglasa za posao koji traže iskustvo u izgradnji igara za rane ili nedovršene platforme.

Nije osobito iznenađujuće da Netflix ide prema igranju u cloudu, s obzirom na to da je streaming u prvom planu tvrtke. Stoga Netflix želi da se njegove igre mogu igrati na što je moguće više platformi, budući da bi igranje u oblaku omogućilo igračima da igraju na svojim TV-ima, a ne samo na mobilnim uređajima.

Te su igre hardverski zahtjevnije, a sam razvoj takvih igara je i skuplji. Već smo ranije pisali o tome kako samo 1% Netflixovih pretplanika igra njihove igre, a ovo je dokaz da se tvrtka baca na ozbiljan posao kako bi poboljšala svoju ponudu igara.

Bit će stoga interesantno vidjeti što će tu Netflix smisliti, hoće li imati vlastiti kontroler za igre, koristiti mobitel kao kontroler ili nešto sasvim treće. Treba uzeti u obzir kako će Sony i Microsoft reagirati na ove planove, jer bi im u ovom slučaju Netflix postao konkurencija.