Image Alt

Kuvo TV

Rockstar Games je uključen u novu Grand Theft Auto kontroverzu

Studio Rockstar Games našao se na udaru kritika zbog nekih poteza koje je napravio u vezi s originalnom igrom u serijalu. Dobro su poznate Rockstarove bitke protiv modding zajednice, a da stvar bude još gora, osoba u središtu ove priče je bivši programer franšize Grand Theft Auto.

Mike Dailly, jedan od osnivača DMA Designa, tvrtke koja je kasnije postala Rockstar, požalio se na svom Twitter profilu kako mu je Rockstar blokirao objavljene materijale vezane uz prvu GTA igru, uključujući i snimku njezinog razvoja. Dailly je ove videozapise objavio da zainteresiranim obožavateljima pokaže način na koji je nastao Grand Theft Auto.

Dailly je morao ukloniti dva videozapisa sa svojeg YouTube kanala koji je prikazivao temelje prve GTA igre. Također je morao ukloniti i dokument s projektnim planom za igru Race ‘n Chase na čijim je temeljima nastao GTA.

Izvorni Grand Theft Auto trenutno nije dostupan za prodaju u bilo kojem formatu, osim u rabljenim fizičkim kopijama pa je zbilja čudno to što se objava materijala blokira čovjeku koji je bio zaslužan za nastanak Grand Theft Auta.