Image Alt

Kuvo TV

FIFA 23 će ipak imati i hrvatsku reprezentaciju

Hrvatski nogometni savez napokon je postigao dogovor s tvrtkom Electronic Arts oko licence za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Iznimno nas raduje što smo postigli dogovor s EA Sportsom oko uključivanja hrvatske reprezentacije u igru FIFA 23. Znamo da su igrači diljem svijeta, a posebno navijači Hrvatske, godinama priželjkivali ovakvu vijest i drago mi je što će sada moći igrati FIFA-u sa svojom omiljenom momčadi u najljepšem dresu na svijetu. Ovo je važan iskorak HNS-a prema mlađoj populaciji i ljubiteljima igara, a u tom smjeru radit ćemo i u budućnosti“, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

S Hrvatskom smo posljednji put mogli igrati 2011. godine, kada je izašla FIFA 12. No, u FIFA 14 i 18 igrama su postojali modovi unutar Ultimate Teama za svjetska prvenstva gdje smo mogli igrati s igračima hrvatske reprezentacije, ali ne i izvan FUT-a.

Oduševljeni smo što se hrvatska reprezentacija pridružila EA SPORTS obitelji i što će biti dostupna u igri FIFA 23. Uključivanje ove nacije omogućit će nam da nastavimo navijačima pružati autentično i bogato interaktivno nogometno iskustvo u FIFA-i 23 i ubuduće.““, izjavio je James Salmon, marketinški direktor EA SPORTS FIFA brenda.

Electronic Arts je nedavno je izgubio borbu oko licence za ime FIFA, te će se od srpnja 2023. igra zvati EA Sports FC. Međutim, što se tiče licenci klubova i liga, EA odrađuje dosta dobar posao. U igri možete igrati sa gotovo svim najvećim svjetskim klubovima u svim najvećim svjetskim natjecanjima.