Image Alt

Kuvo TV

Moonbreaker je nova, potpuno drukčija igra autora Subnautice, iza koje stoji poznati pisac Brandon Sanderson

Unkown Worlds, tvorci Subnautice, predstavili su na Gamescomu novu igru, taktičku strategiju Moonbreaker u kojoj glavnu ulogu imaju stolne minijature.  Promotivni trailer za Moonbreaker predstavio je autor Mistborna Brandon Sanderson, koji je osmislio cijeli svijet u kojem se odvija igra.

Moonbreaker je inspiriran igrama kao što su Hearthstone i XCOM, kao i popularnim znanstveno-fantastičnim ostvarenjima kao što su Firefly i Marvel’s Guardians of the Galaxy.

U igri će igrači okupiti bandu svemirskih gusara koja će sadržavati jednog kapetana i 10 dodatnih figura. Igra se na temelju borbe na poteze u kojoj igrači moraju poraziti kapetana drugog tima, odnosno igrači će morati posložiti minijature na karti, iskoristiti teren na kojem se bore i iskoristiti različite elemente koje sadržavaju figure, poput posebnih vještina.

Figure će biti potrebno skupljati kroz borbe, a moći ćemo ih i farbati. Postojat će i Cargo Run, singleplayer borbe koje će biti proceduralno generirane.

Moonbreaker ćemo moći zaigrati već sljedeći mjesec isključivo putem Steama, točnije od 29. 9. kada igra stiže u Early Access. U prvom izdanju rane verzije, igraći će dobiti tri kapetana, deset figurica posade koje će se otključati kroz upoznavanje igre te 15 booster kutija.