Image Alt

Kuvo TV

The Great War: Western Front nova je strateška igra sa tematikom Prvog svjetskog rata

Petroglyph, studio koji stoji iza Command & Conquer Remastereda, najavio je The Great War: Western Front , novu stratešku igru sa tematikom Prvog svjetskog rata koja bi trebala sljedeće godine stići na Steam i Epic Games Store.

Rat ćemo voditi kao grand strategy igru na poteze, a u bitkama ćemo sudjelovati u stvarnom vremenu. Moći ćemo igrati kao Theater Commander i Field Commander u dvostrukoj ulozi. To znači da ćemo u izvedbi na poteze provoditi istraživanja, skupljati i upravljati resursima, raspoređivati vojsku na frontama, a na samom bojištu imat ćemo izravnu kontrolu nad jedinicama.

Zanimljivo je da će sve što učinimo tijekom igranja ostaviti svoj trag. Na primjer, topničko bombardiranje za sobom ostavlja kratere, a svi rovovi koje izgradite ostaju u igri ako se vratite. Očekujte da će se vrijeme promijeniti kako sukob bude odmicao, a snijeg i kiša utječu na performanse topništva i kretanje jedinica.

Petroglyph navodno surađuje s Imperial War Museums kako bi igru ​​učinio što vjerodostojnijom, s realističnim pješaštvom, oružjem, topništvom i tenkovima. U igri ćemo također igrati s Savezničkim nacijama i Središnjim silama, a svaka nacija ima svoje posebnosti i stil igranja.

Ovaj studio je tijekom godina objavio brojne strateške igre u stvarnom vremenu, uključujući Star Wars: Empire at War, Rise of Immortals, Gray Goo i Conan Unconquered. Ono što znamo je da također radi na pucačini iz prvog lica, RTS hibridu pod nazivom Earthbreakers, ali nismo čuli ništa o tome već neko vrijeme.