Image Alt

Kuvo TV

Embracer Group je dovršio akviziciju Crystal Dynamicsa i Eidos Montreal od Square Enixa i tako postao vlasnikom poznatih serijala

Još u svibnju je objavljeno da je Embracer Group sklopio ugovor o preuzimanju Crystal Dynamicsa i Eidos Montreala od Square Enixa u ugovoru vrijednom 300 milijuna dolara. Sada je objavljeno da je posao preuzimanja formalno završen.

Uz tri studija koji su sada preuzeti, tvrtka sada posjeduje niz poznatih igara, poput Deus Exa, Tomb Raidera, Legacy of Kaina i Thiefa.  Osim navadenih serijala, Embracer je ovime dobio vlasništvo nad katalogom od 50-ak drugih IP-ova, kao što su Fighting Force, Championship Manager, Shellshock, Poject Eden, Project Snowblind, Herdy Gery i mnogi drugi.

Nove akvizicije poslovat će pod novom izdavačkom etiketom koju je osnovao Embracer, koju će voditi Phil Rogers, izvršni direktor Square Enix Europe i Sjeverne Amerike. Ime operativne grupe još nije otkriveno.

Crystal Dynamics je započeo razvoj sljedeće Tomb Raider igre, a također sudjeluje u razvoju Perfect Darka zajedno s Microsoftovim studijem The Initiative, dok još nije poznato na čemu trenutno radi Eidos Montreal.