Image Alt

Kuvo TV

Google Play Games omogućit će igranje Android igara na računalu, trenutno je značajka dostupna samo u odabranim državama

Iz Googlea su objavili da je njihova nova značajka Google Play Games za PC, program koji korisnicima omogućuje igranje Android igara na Windowsima, sada dostupna svim korisnicima u otvorenoj beta verziji u Južnoj Koreji, Hong Kongu, Tajvanu, Tajlandu i Australiji, dok će korisnici u Europi i Sjevernoj Americi morati još malo pričekati.

Googleova nova značajka za igranje prvi put je najavljena u prosincu 2021. godine, a objavljeno je da sada ima više od 50 igara koje su kompatibilne za igranje na PC-u, kao što su Summoners War, Cookie Run: Kingdom, Last Fortress: Underground, Top War i mnogi drugi. Igrači će moći započeti igru na računalu, a zatim, koristeći isti Google ID na svom Android telefonu nastaviti tamo gdje su stali.

Ranija beta verzija nalagala je igračima da imaju sustav s najmanje osam jezgri CPU-a i 20 GB dostupnog prostora za pohranu. Nova otvorena beta verzija smanjuje te zahtjeve na četverojezgreni CPU, integrirani GPU i 10 GB pohrane na sustavu.

Android igrači prethodno su koristili aplikacije trećih strana kao što je BlueStacks za pokretanje Android igara na PC-u. Nejasno je kada Google planira proširiti program na dodatne regije, posebno diljem Sjeverne Amerike i Europe, ali jasno je da Play Games za PC ima svijetlu budućnost pred sobom.