Image Alt

Kuvo TV

Nintendo je odgovorio na poskupljenje PlayStationa 5 – cijena Switcha ostaje ista!

Nintendo se pridružio Microsoftu u odgovoru na ovotjedno šokantno povećanje cijena PlayStationa 5 i rekao da ne planira na sličan način povećati cijenu Nintendo Switcha.

U izjavi podijeljenoj s Eurogamerom, predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa je potvrdio da ova tvrtka trenutno ne planira mijenjati cijene svojih konzola.

Iako ne možemo komentirati strategije određivanja cijena, trenutačno nemamo nikakve planove za promjenu cijene naše konzole zbog inflacije ili povećanih troškova nabave u svakoj zemlji. Pažljivo ćemo promatrati događanja na tržištu.“

Trenutačno se PlayStation 5 smatra najskupljom konzolom u Europi, Velikoj Britaniji, Kanadi i nekim drugim regijama svijeta, dok Xbox nudi najjeftiniju konzolu – Xbox Series S.

Tek treba vidjeti kako bi to moglo utjecati na prodaju PlayStationa 5 u regijama u kojima je povećanje cijena već primijenjeno. Naravno, ovo bi već mogla biti zlatna prilika za Xbox i Nintendo da predstave ekonomičnije ponude za svoje konzole u regijama s visokom stopom inflacije.