Image Alt

Kuvo TV

PlayStation je kupio novi studio za izradu mobilnih igara

PlayStation je objavio da je sklopio konačni sporazum o preuzimanju Savage Game Studiosa, razvojnog tima osnovanog prije nekoliko godina koji još nije objavio nijednu igru, a koji je primarno specijaliziran za izradu mobilnih igara.

Savage Game Studios će se tako pridružiti novostvorenoj PlayStation Studios Mobile diviziji, koja će djelovati neovisno o razvoju PlayStation konzola i fokusirati se na inovativna iskustva temeljena na novim i postojećim PlayStation IP-jevima.

Najavljeno je kako ovaj studio radi na visokobudžetnoj live service akcijskoj igri za mobitele. Iz PlayStationa su također na svojem službenom blogu stavili podsjetnik kako je ova godina za njih vrlo uspješna. Već su izašle igre kao što su Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 i MLB The Show 22. Ovaj tjedan stiže The Last of Us Part 1, u studenom izlazi i God of War Ragnarok, a PlayStation VR2 je također iza ugla.

Neki će možda protumačiti ovu objavu kao način smirivanja tenzija zbog podignute cijene PlayStationa 5. Očigledno je da Sony želi proširiti svoju prisutnost na mobilnoj sceni. Trenutačno nema puno vrhunskih mobilnih igara, ali akvizicija Savage Game Studiosa mogla bi biti početak nove ere na Sonyjevoj novoj platformi i njezinim vrlo popularnim IP-jevima.