Image Alt

Kuvo TV

U Zadru se ovoga tjedna održava Međunarodna znanstvena konferencija o video-igrama

U organizaciji Odjela za anglistiku i Odjela za etnologiju i antropologiju, 2. i 3. rujna 2022. godine, na Sveučilištu u Zadru se održava međunarodna znanstvena konferencija o video-igrama, Video Games as a Common Ground. U dva dana trajanja konferencije, koja će se održati u potpunosti online, izlaganja će održati 36 znanstvenika/ica iz raznih područja društvenih i humanističkih znanosti s interesom koji spada unutar studija video-igara.

Među gostima konferencije, koji će predstaviti svoja najnovija istraživanja, su i Grant Bollmer (profesor medijskih studija iz NC State Universitya) autor knjige ”Theorising Digital Cultures”,  profesor i etnograf Thomas Apperley iz Centra za izvrsnost – studije kulture video-igara sa Sveučilišta u Tampereu (Finska), te veliki broj drugih istraživačica i istraživača iz područja kulturnih studija, antropologije, književne teorije, arheologije, lingvistike, etnologije i drugih disciplina. Neki od gostiju i gošći će biti i ljudi koje smo imali i mi na našem portalu u intervjuima kroz zadnjih nekoliko godina.

Neke od igara koje će se obrađivati tijekom dvodnevne konferencije biti će i Assassin’s Creed serijal, Red Dead Redemption 2, Stardew Valley, Martha is Dead, Grand Theft Auto serijal, i mnoge druge.

Konferencija je otvorena za sve kolege,/ice, studente/ice i zainteresiranu javnost, pa tako i za sve čitatelje i čitateljice našeg GoodGame portala. Linkovi za izlaganja, koja će se odvijati preko platforme Zoom (nije potrebno imati Zoom račun za prisustvovanje izlaganjima) dostupni su u programu konferencije. Program konferencije možete provjeriti na službenim stranicama konferencije, a za sve dodatne upite i informacije možete kontaktirati Organizacijski odbor na videogamescommon@gmail.com.