Image Alt

Kuvo TV

Forza Horizon 6 će navodno biti zadnja igra u serijalu, a trebala bi izaći 2025. godine

Iako je Forza Horizon 5 još uvijek prilično aktualna, već su se pojavile prve glasine vezane za njen nastavak. Štoviše, ako je vjerovati tim glasinama, iduća Forza Horizon bi ujedno mogla i zaključiti ovaj serijal.

Naime, izvjesni Moat (@xboxxsgreen) objavio je putem Twittera zanimljiv post, u kojem je naveo kako će Forza Horizon 6 biti posljednja igra iz ovog serijala, da će biti smještena u Japan i da će se u prodaji pojaviti nekada tijekom 2025. godine. U istom tweetu stoji još kako ćemo spomenutu igru moći zaigrati na Xbox Series X/S i PC platformama te da će ista već od svoga launcha biti dio Xbox Game Passa.

Takav scenarij svakako zvuči izgledno, osobito uzmemo li u obzir činjenicu da će Forza Horizon 5 još neko vrijeme dobivati redovni novi sadržaj te da tijekom idućeg proljeća stiže i nova, u neku ruku rebootana Forza Motorsport. Također, činjenica da bi Forza Horizon 6 mogla biti posljednja igra u serijalu donekle govori da bi Microsoft sa njom mogao dublje zaći u live service vode, budući da bi ista vrlo vjerojatno u prodaju stigla sa višegodišnjim planom dodavanja novog sadržaja kroz raznorazni dodatni sadržaj.

Naravno, dok god se Microsoft službeno ne oglasi, ova informacija ostaje u domeni glasine, a tako će gotovo sigurno biti još neko vrijeme.