Image Alt

Kuvo TV

Ponovno su se pojavile glasine o Nintendo Switch Pro konzoli

Poznati Nintendo insajder Nate the Hate, u svom novom podcastu pod nazivom New Nintendo Switch Pro Report Confirms 4K with DLSS; When Will it Launch & How Much? tvrdi da će Nintendo izdati „Switch Pro“ verziju konzole u prvoj polovici 2023. godine.

Tijekom proteklih nekoliko godina, pojavilo se puno glasina i izvješća povezanih sa Switch Pro konzolom, ali nijedna od ovih pretpostavki nikada nije rezultirala stvarnom potvrdom i izlaskom spomenute Nintendove konzole.

Općenito govoreći, ne bi bilo šokantno da Nintendo u nekom trenutku u budućnosti izda moćniju verziju Switcha. Najnovija Nintendova konzola stara je više od pet godina, što znači da stvarno počinje zaostajati u usporedbi sa specifikacijama koje nude PlayStation 5 i Xbox Series X. I dok se Pro model Switcha još uvijek ne bi mogao mjeriti s PS5 i Xbox Series X konzolama u smislu specifikacija, njegova hardverska snaga bi omogućila da brojne igre na platformi rade puno bolje.

Dobro je dokumentirano da su se brojne tehnološke tvrtke, uključujući Sony, Microsoft i Nintendo, borile za dobivanje čipova koji su potrebni za izradu konzola za video igre. Pa prema tome, ako je Nintendo ranije planirao izdati Switch Pro, možda su ti planovi povučeni zbog ovog problema.

Naravno, ne treba uvijek vjerovati svim glasinama vezanih za Nintendo. Prošli put je bilo puno vjerodostojnih izvora koji su svašta govorili, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Nintendo još uvijek nije odgovorio ni na jedne glasine niti objavio informacije vezane za Nintendo Switch Pro.