Image Alt

Kuvo TV

Kineski gigant NetEase je novi vlasnik studija Quantic Dream

Kineski studio NetEase Games je objavio kupnju francuskog studija Quantic Dream, koji je poznat po igrama kao što su Heavy Rain i Detroit: Become Human.

Kupoprodajna cijena nije otkrivena, a novi vlasnici su rekli da će Quantic Dream nastaviti djelovati samostalno, fokusirajući se na stvaranje i objavljivanje svojih videoigara na svim platformama.

NetEase Games je vodeća tvrtka na prostoru Kine i Japana, koja razvija i upravlja nekim od najpopularnijih mobilnih i PC igara na tržištu kao što su Naraka: Bladepoint, The Lord of the Rings: Rise to War, Marvel Super War i mnoge druge. Tvrtka je također posvećena podržavanju rasta inovativnih studija diljem svijeta i rastu svoje međunarodne prisutnosti.

Quantic Dream se godinama usredotočio na narativne avanturističke igre temeljene na izboru, a trenutno radi na narativnoj akcijskoj avanturi Star Wars Eclipse. Studio je posljednjih godina predmet izvješća o nedoličnom ponašanju na radnom mjestu, što su njegovi čelnici oštro opovrgnuli, pa čak zbog toga izveli francuske novine na sud.