Image Alt

Kuvo TV

Otkriveni su novi detalji idućeg Assassin’s Creeda – nije Rift, nego Mirage, ali ostale ranije informacije su točne

Polako ali sigurno, bliži se novi Ubisoft Forward, a na njemu ćemo konačno vidjeti i novi Assassin’s Creed. Kada kažemo novi, ne mislimo na Infinity (mada, moguće je da ćemo i njega vidjeti), već na znatno manji i linearniji naslov do sada poznat pod kodnim nazivom Assassin’s Creed Rift, čije će finalno ime, prema novim insiderskim informacijama, glasiti Assassin’s Creed Mirage.

Dosadašnje informacije, koje je Jason Schreier još ranije otkrio, govorile su da bi se spomenuta igra svojim konceptom mogla vratiti originalnim igrama iz serijala. To znači da će biti znatno manjeg opsega u usporedbi sa nekoliko prethodnih igara. Trebala bi biti smještena isključivo u Bagdhad, a bit će fokusirana na lik Basima, kojeg se sjećamo iz Assassin’s Creed Valhalle. Sve navedene informacije danas je službeno potvrdio i j0nathan, insider i leaker inače poznat po otkrivanju informacija vezanih za Assassin’s Creed serijal.

Naime, radnja nove igre, prema informacijama koje nam donosi ovaj insider, bit će doista smještena u Bagdhad u period između 860. i 870. godine. Basim će doista biti glavni protagonist, a igra bi trebala biti “osakaćena” za neke od RPG elemenata koje su imali prethodni naslov. To znači da sustav leveliranja ovaj put izostati, a sami dijalozi će biti linearni, bez bilo kakve dodatne interakcije. Kada je u pitanju gameplay, glavni fokus igre bit će na stealthu, zbog čega ćemo ponovno imati i Eagle Vision, a uz to ćemo ponovno imati i podršku iz zraka u vidu neke nove ptice.

Assassin’s Creed Mirage bi, prema riječima j0nathana, zapravo trebao poslužiti i kao temelj za ranije spominjani remake originalne igre. Da, ranije glasine o remakeu originalnog Assassin’s Creeda navodno su točne, a spomenuta igra bi trebala biti dio Season Passa Assassin’s Creed Miragea, koji bi trebao obuhvatiti i dodatnu veliku ekspanziju smještenu u Carigrad, koja bi trebala poslužiti kao most između nove igre i Assassin’s Creed Valhalle.

Za kraj, datum izlaska. Prema novim informacijama, a sukladno ranije spominjanoj odgodi, Assassin’s Creed Mirage bi se u prodaji trebao pojaviti tijekom idućeg proljeća, u periodu od travnja do lipnja. Platforme ovom prilikom nisu otkrivene, tako da još uvijek nije sigurno hoćemo li ovaj naslov vidjeti i na konzolama prošle generacije. U svakom slučaju, više detalja, uključujući i službeno razotkrivanje igre, očekuje nas za točno 10 dana.