Image Alt

Kuvo TV

Kreće veliki regionalni Telekom eSports Championship

Hrvatski Telekom pokrenuo je regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i iz cijele regije. Sudionici će se natjecati u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA 22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. rujna.

Sve što trebate za prijavu je otići na esports.telekom.com, izabrati igru za koju se želite prijaviti i pratiti jednostavan postupak prijave za kvalifikacije putem FACEIT platforme. Morat ćete se pridružiti i Discord serveru za detaljne informacije o pravilima natjecanja i pravilima prijava.

Natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala kada je 18. studenog finale Rocket Leaguea, 19. studenog finale FIFE 22 i 20. studenog finale u Counter Strike: Global Offensivu.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21,800 € i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15,000 € ukupno 4,400 € predviđeno je za prva četiri mjesta u igri Rocket League, dok će prva četiri mjesta u igri FIFA 22 moći osvojiti ukupno 2,400 €.

Valja napomenuti da se za FIFA 22 turnir mogu prijaviti igrači iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a za Counter Strike i Rocket League uvjet je da jedan igrač iz tima bude iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a ostali članovi tima mogu biti iz regije (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Albanija, Kosovo i Crna Gora).

Telekom eSports Championship namijenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi, njegov cilj je također edukacija i promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Tako će sastavni dio svakog streama biti razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.