Image Alt

Kuvo TV

Xbox je potvrdio novi Game Pass Friends & Family pretplatnički model, otkrivena je i cijena

Microsoft je konačno otkrio Xbox Game Pass Friends & Family plan o kojem se dugo pričalo. Xbox je objavio da je novi plan, koji će omogućiti pretplatnicima da dijele preplatu s još četiri prijatelja ili člana obitelji, trenutno u fazi testiranja u Irskoj i Kolumbiji, gdje će koštati 21,99 € mjesečno.

Članovi Friends & Family Plana dobit će sve uobičajene pogodnosti Xbox Game Pass Ultimatea, što uključuje streaming u cloudu i rotirajući izbor igara. Plan će omogućiti korisnicima da podijele troškove među više ljudi, pa vas to može koštati svega 4,4 € mjesečno.

Pretplatu plaća jedan pretplatnik koji može dodati druge u svoju pretplatničku grupu, ostali ne mogu svojevoljno dodavati dodatne korisnike, a moguće je biti samo na jednoj dijeljenoj pretplati istovremeno. Također, vlasnik pretplate može godišnje dijeliti pretplatu s osam različitih korisnika, odnosno četiri na mjesečnoj bazi, dok najviše može biti osam različitih korisnika godišnje.

Pretplata se može podijeliti samo među korisnicima koji imaju registriran račun unutar iste zemlje. Svaki korisnik na dijeljenoj pretplati mora imati zaseban Microsoft račun, a za prijavu nije potrebno nikakvo dijeljenje lozinki i računa. Sve dok je pretplata aktivna, ne može se mijenjati vlasnik pretplate, niti se naplaćivanje pretplate može prebaciti na druge članove pretplatničke grupe.

Plan Friends & Family još nije dostupan u SAD-u, UK-u i Europi, ali bi trebao biti otkriven u tim regijama relativno brzo, otprilike za mjesec dana.

Za Hrvatsku nas ne treba čuditi da neće biti omogućen, kad ni osnovni Game Pass nije službeno omogućen. Zanimljivo je da se u Hrvatskoj Game Pass može koristiti, ali nisu omogućene sve igre te su ostale stavke limitirane.