Image Alt

Kuvo TV

Nintendo sprema tužbu za kinesku kopiju Pokémona, traži 72,5 milijuna dolara i javnu ispriku

Tvrtka Pokémon odlučila je da tuži šest kineskih tvrtki koje proizvode mobilne igre zbog kršenja autorskih prava i nelojalne konkurencije. U pitanju je igra za mobitele Pocket Monster Reissue (Koudaiyaoguai Fuke na kineskom) za koju The Pokémon Company tvrdi da je klon Pokémona.

Prema izvješću South China Morning Posta, The Pokémon Company je podnio nalog Srednjem narodnom sudu u Shenzenu u kojem traži da tvrtke zaustave razvoj i prodaju Pocket Monster Reissuea. Također traži 500 milijuna juana (72,5 milijuna dolara) odštete nastale neovlaštenim radom igre i javnu ispriku.

Igra je već sedam godina na tržištu, a navodno su tvrtke koje stoje iza igre zaradile masne novce. Pocket Monster Reissue trenutno je još uvijek dostupan u Apple i Android trgovinama u Kini, s reklamama koje koriste poznate likove Pokémona, poput Asha Ketchuma i Pikachua.

Zanimljivo je da se Nintendo tek sada odlučio poduzeti određene postupke protiv igre. Zašto se toliko dugo čekalo, ne znamo ili možda postoje neki skriveni motivi iza cijelog ovog postupka.