Image Alt

Kuvo TV

Tunic dolazi na Nintendo Switch krajem ovog mjeseca

Tunic, debitanska igra TUNIC Teama, dolazi na Nintendo Switch 27. rujna, istog dana kada mala lisica inspirirana Zeldom stiže i na PlayStation 4 i PlayStation 5.

Tunic je prethodno bio dostupan samo na Xbox konzolama, PC-ju i Macu, a od prvog dana izlaska bio je dostupan i putem Xbox Game Passa.

Tunic je prvi put najavljen još na Xbox E3 konferenciji 2018. godine, a napokon je izašao ranije ove godine. Do danas, ova igra je prikupila preko 4600 u prosjeku vrlo pozitivnih Steam recenzija, a postala je i veliki hit na Xbox Game Passu.

Ako niste upoznati s Tunicom, u pitanju je indie igra koju je razvila samo jedna osoba, developerAndrew Shouldice, koji je bio inspiriran ranim Zelda igrama i njihovim detaljnim priručnicima. Glavni lik je mala lisica, koja tijekom svoje avanture riješava različite zagonetke, bori se protiv neprijatelja i ispunjava dnevnik, odnosno priručnik, dok istražuje svijet oko sebe. Iako je igra dobila dosta dobre kritike, dobila je i epitet „igre godine o kojoj nitko ne govori“.