Image Alt

Kuvo TV

Discordova glasovna podrška dostupna je svim korisnicima Xboxa – osim toga, vraćaju se i forumi

Nakon što je Xbox najavio testiranje Discorda za svoje konzole ranije ove godine, Microsoft je službeno pokrenuo podršku za glasovnu komunikaciju za sve korisnike Xbox One i Xbox Series X/S konzola.

Međutim, sam postupak za spajanje s Discordom preko Xboxa je kompliciran. Prvo je potrebno da korisnici povežu svoj Xbox račun sa svojim Discord računom, kako bi sva nova dopuštenja potrebna za glasovnu komunikaciju bila potvrđena. Nakon toga, na mobitelu ćete morati instalirati Xbox mobilnu aplikaciju i povezati ju s konzolom. Kada ste završili s tim, pokrenite Discord na svom mobilnom uređaju i pridružite se glasovnom pozivu koji želite prenijeti na Xbox. Odavde odaberite opciju prijenosa poziva koji će automatski otvoriti mobilnu aplikaciju Xboxa. Sve što je preostalo da učinite jeste da pritisnete gumb za potvrdu u aplikaciju, nakon čega možete staviti svoje Xbox slušalice i započeti razgovor sa svoje konzole.

Kao dodatni bonus, povezivanje vaših Xbox i Discord računa omogućit će korisnicima Discorda da vide vaš profil, trenutnu aktivnost u igri i koliko dugo igrate tu igru.

Osim gore navedene vijesti, Discord je također odlučio vratiti forume. To znači da će postojati nova značajka pod nazivom forumski kanali.

Administratori servera mogu stvoriti forumske kanale o određenim temama koji se pojavljuju na krajnjoj lijevoj navigacijskog traci, gdje se nalaze tekstualni i glasovni kanali. Kada kliknete na kanal foruma, pronaći ćete popis većih objava s podebljanim naslovima koji su napisali korisnici. Forumski kanali su mjesta dizajnirana za fokusirane rasprave, a ne za slobodno čavrljanje.

Discord forumi također će biti kompatibilni s Automodom, automatiziranim mod alatom koji je sposoban, među mnogim stvarima, detektirati ako prekršite određeno pravilo ili napišete zabranjenu riječ.

Forumi će olakšati posao administratorima, jer umjesto da se radi tisuću tekstualnih kanala, od sada će biti moguće razgovarati o određenim temama unutar već objavljenih sadržaja na samom forumu. Vizualno će biti preglednije, a aktualne teme bit će na samom vrhu.

Bitno je napomenuti da se ništa na Discordovom serveru ne može vidjeti ako niste član i ništa što je napisano unutar servera ne može se pronaći na Googleu, odnosno pojavit će vam se prozor unutar kanala u kojem morate potvrditi članstvo. To je prepreka za ljude koji traže općenite informacije koje postoje samo na jednom specifičnom Discord serveru.

Forumski kanali bit će dostupni preko mobilne aplikacije i računala. Discord također napominje da svi korisnici neće odmah imati pristup ovoj značajci, ali će nastaviti širiti pristup dok forumi ne budu univerzalno dostupni.