Image Alt

Kuvo TV

Phil Spencer je potvrdio da Xbox konzole neće poskupjeti

U kolovozu je objavljena vijest da će Sony povećati cijenu svoje PlayStation 5 konzole u više regija, a o tome smo i pisali. Iako ova poskupljenja nisu bila previše drastična, trenutna financijska predviđanja vjeruju da poskupljenje konzole neće previše utjecati na Sonyjevu prodaju. Mnogi su se bojali da će povećanje cijene PlayStationa 5 potaknuti rast cijena drugih konzola, no to se nije dogodilo.

U navodnom mjesecu javili su se Xbox i Nintendo koji su potvrdili da neće povećati cijenu svojih konzola. Sony je stoga pokušao opravdati svoju odluku o povećanju cijene PlayStation 5 zbog nedostataka hardvera diljem svijeta.

U novom intervjuu za CNBC, Phil Spencer je ponovno upitan o potencijalnom povećanju cijena Xbox Series S/X konzola. Iako je rekao da trenutno nema planova oko podizanja cijena bilo koje konzole,  izgleda da to nije trajna odluka. Naravno, Spencer nije isključio ideju o povećanju cijena Xbox konzola u budućnosti.

Budući da je ekonomska situacija u svijetu neizvjesna, Spencer je napomenuo da dizanje cijena konzola ne bi bio pravi potez. U intervjuu je također govorio o tome kako je Xbox Series S najjeftinija konzola na tržištu te da su uspjeli pobijediti PlayStation 5 u pogledu prodanih konzola u svibnju u Japanu.

Osim toga, Xbox je nedavno i predstavio novu pretplatničku uslugu za Xbox Game Pass pod nazivom Friends & Family. Kako stvari stoje, izgleda da je Sony jedini koji je povisio cijenu svoje konzole i da će tako ostati u skoroj budućnosti.