Image Alt

Kuvo TV

Strategija Sins of a Solar Empire dobiva službeni nastavak

Studio Ironclad Games najavio je Sins of a Solar Empire II, nastavak istoimene nagrađivane RTS igre iz 2008. godine.

Najavni trailer nije otkrio previše osim potvrde da će se sve koalicije iz prošle igre vratiti. Nažalost, ne znamo točan datum izlaska igre, ali zato studio planira objaviti probnu verziju igre kasnije ove godine u kojoj će igrači moći isprobati igru.

Objavljena prije više od 14 godina, strateška igra u stvarnom vremenu Sins of a Solar Empire omogućuje igračima da preuzmu kontrolu nad jednom od tri koalicije, ili šest u samostalnoj ekspanziji Rebellion, dok se bore za opstanak u galaksiji. Zapovijedajući svojim flotama, igrači koloniziraju svjetove, grade brodove i svemirske postaje te ih vode do pobjede u svemirskim bitkama.

Ironclad Games je najavio da će početkom sljedeće godine prvo izdati demo verziju, a zatim i alpha verziju negdje sredinom 2023. godine. Studio je također najavio da namjerava zadržati igru u ranom pristupu oko godinu dana.

Najznačajnija nova značajka Sins of a Solar Empirea II uključuje uvođenje planetarnih orbita, odnosno putanja kojim se planeti kreću u svojoj galaksiji. Umjesto da ostanu na statičnim lokacijama, igrači će morati planirati svoje strategije oko planeta. Igra će također sadržavati poboljšanu grafiku, poboljšane motore svemirskih brodova i bitke za 10 igrača.

Igru je moguće prednaručiti putem Epic Game Storea, a oni koji to učine, moći će sudjelovati u isprobavanju alpha verziju igre. Trenutačno košta 39,99 €, a cijena će se povećati na 49,99 € za potpuno izdanje. Studio još nije potvrdio mogućnost izlaska igre i na drugim servisima, prije svega pGame Passa i Steama.