Image Alt

Kuvo TV

Apple je najavio poskupljenje igara i mikrotransakcija na iOS platformi

Iz Applea su najavili kako će od 5. listopada ove godine poskupiti aplikacije i kupovanje unutar aplikacija za iOS. Poskupljenje će zahvatiti sve teritorije koji koriste Euro valutu, ali i druge zemlje unutar Europe i Azije.

Poskupljenje se odnosi na sljedeće države: Čile, Egipat, Japan, Maleziju, Pakistan, Poljsku, Južnu Koreju, Švedsku, Vijetnam i sve teritorije koji koriste euro valutu, a to će uključivati i Hrvatsku. Apple je također objavio da neće povećati cijene na svoja dva najveća tržišta svijeta – Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Apple nije objasnio predstojeće povećanje cijena. Međutim, uz stalnu krizu troškova života i inflaciju na glavnim tržištima, čini se da ova kompanija slijedi trendove poskupljenja.

Donekle dobra vijest je ta da se neće mijenjati cijene različitih preplata, ali to vrijedi samo u slučaju postojećih pretplatnika, dok će cijene preplata za nove korisnike vjerojatno ići gore. Kada promjene cijena stupe na snagu 5. listopada, artikli u App Storeu čija je cijena prije bila 0,99 €, porast će na 1,19 €. Ono što sada košta 10 eura ubuduće će koštati 12 eura. Maksimalni iznos koji se može platiti više neće biti 999,99 eura nego 1199,99 eura.